
Ufuk Avrupa Programı, Küme 3: Toplum için Sivil Güvenlik, 2024 yılı çağrılarında 14 ortağın yer aldığı 7 farklı proje Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmiştir. 27 Haziran 2024 - 20 Kasım 2024 tarihleri arası başvuruları açık kalan, rekabetin yüksek olduğu çağrıya toplamda 1.666.032 Avro hibe alınmıştır.
“HORIZON-CL3-2024-BM-01-01: Open Topic” çağrısı kapsamında sunulan AutoBorder (Innovating Secure and Efficient Border Management Through Vehicle-Integrated Technologies) akronimli proje konsorsiyumunda 15 kuruluş yer almakta olup proje kapsamında AutoBorder, araçlara özel olarak tasarlanmış sınır kontrolleri için yenilikçi çözümler geliştirmesi ve uygulanması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında Türkiye’den Oyak Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş. ve Ticaret Bakanlığı ortak olarak yer almıştır.
“HORIZON-CL3-2024-BM-01-05: Detection and tracking of illegal and trafficked goods” çağrısı kapsamında sunulan CustomAI (AI technologies for enhancing capabilities, greater efficiency and effectiveness for customs) akronimli proje konsorsiyumunda 20 kuruluş yer almakta olup proje kapsamında yapay zeka destekli, güvenilir ve müdahale gerektirmeyen teknolojiler kullanarak yüksek riskli kargoları daha doğru bir şekilde belirlenmesi ve gümrük kontrollerindeki yanlış pozitiflerin azaltılması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında Türkiye’den BYS GRUPBilişim Sistemleri Danışmanlık Ticaret ve Sanayi A.Ş.,Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ortak olarak yer almıştır.
“HORIZON-CL3-2024-FCT-01-05: Combating hate speech online and offline” çağrısı kapsamında sunulan; ECLIPSE (PrEventing and Combating onLine and offline hate speech and dIsinformation through multidisciPlinary innovation, education, and awareneSs in Europe) akronimli proje konsorsiyumunda 22 kuruluş yer almakta olup proje kapsamında nefret söylemi ve bilgi dezenformasyonuyla mücadele etmek amacıyla yapay zeka destekli analiz araçları ve karşı anlatılar geliştirilmesi ve oyunlaştırma ve artırılmış gerçeklik gibi yenilikçi eğitim yöntemleriyle farkındalığın artırılarak, profesyonellerin ve vatandaşların bu sorunlara karşı direnç kazanması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında Türkiye’den Sabancı Üniversitesi ve Ankara Valiliği ortak olarak yer almıştır.
“HORIZON-CL3-2024-DRS-01-02: Open Topic” çağrısı kapsamında sunulan; TOGETHER (Towards enhanced coordination of disaster risk management and governance through a holistic framework for multi-level interaction and communication) akronimli proje konsorsiyumunda 20 kuruluş yer almakta olup proje kapsamında afet risk yönetiminde çok düzeyli ve sektörler arası koordinasyonu artırarak toplumun afetlere karşı dirençli hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Proje kapsamında Türkiye’den Türkiye Kızılay Derneği ortak olarak yer almıştır.
“HORIZON-CL3-2024-DRS-01-04: Hi-tech capacities for crisis response and recovery after a natural-technological (NaTech) disaster” çağrısı kapsamında sunulan; HARMONI (Hazard Assessment And Risk Management Of NaTech Emergencies With Cross-Collaboration Opportunities) akronimli proje konsorsiyumunda 13 kuruluş yer almakta olup proje kapsamında kritik altyapıları etkileyen NaTech afetlerine karşı önleme, izleme ve müdahale süreçlerini iyileştiren bütünleşik bir platform geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje kapsamında Türkiye’den IND Yazılım Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Meteksan Savunma Sanayii AŞ ortak olarak yer almıştır.
“HORIZON-CL3-2024-CS-01-01: Approaches and tools for security in software and hardware development and assessment” çağrısı kapsamında sunulan; SECASSURED (Security Assurance-driven AI-based Security Services for Trustworthy Security Engineering from Left-to-Right) akronimli proje konsorsiyumunda 19 kuruluş yer almakta olup proje kapsamında kritik sistemlerin güvenli bir şekilde geliştirilmesi ve üçüncü taraf bileşenlerin güvenli entegrasyonu için yapay zeka destekli güvenlik çözümleri sunulması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında Türkiye’den ONBT Bilişim Teknolojileri Anonim Şirketi ortak olarak yer almıştır.
“HORIZON-CL3-2024-CS-01-01: Approaches and tools for security in software and hardware development and assessment” çağrısı kapsamında sunulan; SHASAI (Secure Hardware and Software for AI systems) akronimli proje konsorsiyumunda 16 kuruluş yer almakta olup proje kapsamında yapay zeka sistemlerinin güvenliği, dayanıklılığı ve sürekli değerlendirilmesini sağlayan bütünleşik çözümler geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje kapsamında Türkiye’den BEE Mobility Solutions Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ ve Smart Kontrol Sistemleri ve Yazılım Anonim Şirketi ortak olarak yer almıştır.
Ufuk Avrupa Programı Türkiye Koordinasyon Ofisi olarak tüm kuruluşlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını temenni ederiz.